Una dintre cele mai întâlnite forme de cancer este, fără doar și poate cancerul de sân. Potrivit unor statistici, 80 la sută dintre aceste cazuri sunt, însă, depistate în fază avansată, motiv pentru care trebuie să fii precaută.

Cancerul de sân poate fi pus pe seama unor mutații genetice și modificări ale ADN-ului, în timp de genele BRCA1 și BRCA pot spori riscurile de apariție a acestor forme. De asemenea, și stilul de viață joacă un rol important în apariția acestei boli, fapt pentru care îți propunem să descoperi care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a-ți păstra sănătatea:

Produsele junk-food

Deși pare la îndemână să dai iama într-un fast-food ori să alegi produse semipreparate, ar trebui să renunți la acest obicei. Consumul regulat de produse de tip fast-food poate să determine apariția unor boli de inimă, obezitate, diabet și chiar cancer de sân.

Alimente prăjite

Potrivit nutriționiștilor, alimentele prăjite sunt nocive pentru sănătate. Potrivit unui studiu de specialitate efectuat în Iran, alimentele prăjite consumate regulat pot duce la creșterea riscurilor de apariție a cancerului de sân.

Carnea procesată

Potrivit unor experți, carnea roșie și cea procesată prin adaos de sare ori prin afumare, precum mezeluri, cârnați, șuncă, bacon, burgeri, pot spori riscul de cancer, întrucât determină formarea de nitrozamine, substanțe ce sunt cunoscute ca fiind carcinogene.

Alcool

Experți ai Organizației Mondiale a Sănătății nu încurajează consumul exagerat de alcool, întrucât atunci când organismul metabolizează alcoolul apare acetaldehida, un compus chimic ce afectează ADN-ul, reducând astfel riscul de cancer. Astfel, pentru a reduce șansele de a te confrunta cu astfel de boală n-ar trebui să bei mai mult de un pahar cu vin, o bere ori 30 ml de tărie pe zi.

Articol citit de 989 persoane