Sănătatea se găsește în natură, iar experții în medicină naturopată susțin că există numeroase plante bogate în vitamine, minerale și alți nutrienți care au rolul de a preveni numeroase afecțiuni, printre care și forme de cancer.

Care sunt plantele care ajută la prevenirea unor forme de cancer, află mai jos:

Mărar

Poate că nu știai, însă mărarul este o plantă ce n-ar trebui să lipsească din dieta zilnică a oricărei persoane. Grație conținutului bogat de compuși precum monoterpene, ce stimulează enzima glutation-S-transferazei, un antioxidant puternic, acesta ajută la stoparea dezvoltării și extinderilor celulelor canceroase. De asemenea, acesta conține și uleiuri esenţiale, care sunt cunoscute pentru a stimula sucurile digestive, responsabile de activarea bilei dar și de sporirea funcțiilor organismului ajutând la menținerea intestinelor sănătoase.

Rozmarin

La fel de benefic pentru organism este și rozmarinul, care conține o substanță responsabilă de stoparea dezvoltării celulelor canceroase, ce sunt localizate în tumorile de reproducere. De asemenea, studiile de specialitate au arătat că acesta are rolul de a stopa efectele nocive date de chimioterapie, întărind sistemul imunitar.

Coriandru

Recunoscut pentru proprietățile dezinfectante și antimicrobiene, dar și pentru puterea de a combate balonarea, diareea sau crampele abdominale, coriandrul ajută la reducerea riscului de apariție a cancerului. Studiile de specialitatea au arătat de-a lungul timpului că această plantă este eficientă pentru prevenirea cancerului de ficat şi că are capacitatea de a reduce parametrii tumorali. Coriandrul este recomandat a fi administrat sub formă de infuzie, pe care o poți prepara amestecând o linguriță de frunze de coriandru și 250 ml de apă. Se recomandă consumarea a trei căni de ceai pe zi, înaintea meselor principale.

Articol citit de 2669 persoane