Cancerul este o afecțiune cu care se confruntă o mulțime de persoane în ziua de astăzi, iar medicii susțin că o dietă sănătoasă și echilibrată poate să încetinească evoluția acestei boli.

Faptul că această afecțiune epuizează rezervele de vitamine și minerale ale organismului nu e niciun secret pentru nimeni, motiv pentru care este esențial să ai o alimentație echilibrată. Ce poți să mănânci, află mai jos:

Alimente bogate în antioxidanți

Conform experților în nutriție, alimentele bogate în antioxidanți sunt esențiale pentru bolnavii de cancer, întrucât vor spori speranța de viață a acestora. Astfel, gălbenușul de ou, untul, morcoviii, dar nici nucile n-ar trebui să lipsească din alimentația unui bolnav de cancer.

Acizii grași Omega-3, esențiali în combaterea tumorilor

Bolnavii de cancer au nevoie și de acizi grași Omega-3, care sunt recunoscuți pentru stoparea și încetinirea dezvoltării tumorilor malgne. Astfel, ei ar trebui să consume cu încredere sardine, macrou, păstrăv, dar și somon. Aceste tipuri de pește nu doar că le va conferi un boost de energie, reducând starea de epuizare, dar va ajuta chiar și la reducerea răspândirii cancerului, având un conținut bogat de vitamina D.

Alimente bogate în proteine

Creșterea numărului de proteine în cazul bolnavilor de cancer este esențială, motiv pentru care aceștia ar trebui să consume carne albă, precum pui ori curcan, dar și pește. Sunt recomandate și ouăle, dar trebuie să fie gătite bine, pentru a preveni infectarea cu Salmonella, ceea ce ar determina apariția unor simptome precum vărsături, diaree, grețuri și febră, înrăutățind astfel starea pacientului.

De aseemnea, bolnavii de cancer pot consuma brânză, supe, dar și alimente bogate în calorii, precum unt ori alte sosuri. Este bine, însă, ca pacientul să nu facă excese alimentare și să nu consume produse bogate în colesterol.

Articol citit de 696 persoane