Chiar dacă fructele nu pot vindeca formele de cancer, acestea pot reduce riscul de a dezvolta această boală și, în plus, sunt responsabile de întărirea sistemului imunitar.

Fructele se numără printre cele mai sănătoase alimente, iar cel mai important este faptul că sunt bogate în vitamine și minerale, motiv pentru care ajută la menținerea sănătății. Mai mult de atât, ele pot reduce riscul de a dezvolta una dintre cele mai grave boli, și anume cancerul.

Care sunt fructele care pot reduce riscul de apariție a cancerului, află mai jos:

Afine

Recunoscute pentru proprietățile excelente pe care le au asupra sănătății, afinele sunt recomandate pentru a reduce riscul de cancer, întrucât sunt bogate în antioxidanți, între care antocianini.

De asemenea, acestea conțin acid elagic care ajută la reducerea efectelor nocive date de radicalii liberi și, de asemenea, previn îmbolnăvirea celulelor. În plus, afinele ajută la prevenirea apariției celulelor canceroase în gură, colon, sân și prostată.

Struguri

Strugurii n-ar trebui să lipsească din dieta ta. Conțin reveratrol, un compus natural, regăsit în principal în strugurii roșii și negri. Potrivit nutriționiștilor, resveratrolul este responsabil de reducerea ornitinei decarboxilazei, o enzimă care determină creșterea celulelor canceroase. Strugurii pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de apariție a tumorilor mamare, dar și a tumorilor de la nivelul prostatei.

Avocado

Fructele de avocado sunt bogate în antioxidanți, care ajută la prevenirea efectelor nocive date de radicalii liberi, precum și la apariția mutațiilor în ADN. Fructele de avocado conțin, de asemenea, și o cantitate mare de vitamina C, precum și betacaroten, aflacaroten și zeaxantină, nutrienți responsabili de reducerea riscului de apariție a cancerului mamar, de prostată și cancer oral.

Articol citit de 512 persoane