Una dintre cele mai întâlnite forme de cancer este cancerul ovarian, care apare, de obicei, în cazul femeilor cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani, multe dintre acestea fiind la menopauză ori la premenopauză.

De ce mai multe ori, cancerul ovarian nu prezintă simptome în stadiile incipiente, însă odată cu evoluția bolii, pacientele încep să se simtă rău. Acestea pot să se confrunte cu tulburări gastro-intestinale ori sângerări genitale.

De asemenea, conform mediciilor de specialitate, cancerul ovarian poate fi ”trădat” de durerile pelviene, care variază ca frecvență ori intensitate. Acestea sunt, însă, determinate de masele tumorale mari.

Cancerul ovarian se poate manifesta și prin alterarea stării generale de rău, ce este caracterizată de astenie ori oboseală permanenă, dificultăți în a respira ori chiar insuficiență hepato-renală.

Pierderea în greutate neintenționată și nejustificată poate, de asemenea, să fie un semn al cancerului ovarian, întrucât tumorile canceroase sunt consumatori energetici, astfel că folosesc resursele organismului.

Sângerarea vaginală poate, de asemenea, să fie un semn al cancerului ovarian. De cele mai multe ori, aceasta apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal aparut în cazul tumorilor ovariene secretante de estrogen. De asemenea, senzația de balonare poate fi un semn al cancerului ovarian. În cazul în care nu cedează în urma medicației, alege să mergi la medic.

Distensia abdomenului apare prin creşterea în volum a tumorilor şi prin apariţia lichidului de ascită. De asemenea, alterarea motilităţii intestinale produce staza alimentelor la acest nivel, apariţia gazelor şi a distensiei intestinale sunt alte semne ale cancerului ovarian, fapt pentru care dacă te confrunți cu unul sau mai multe simptome, mergi la medic. Reține: e mai simplu să previi decât să tratezi.

Articol citit de 1899 persoane