Cancerul este o boală extrem de agresivă, ce nu ține cont de vârstă sau de sex, însă specialiștii susțin că un stil de viață sănătos, în care nu se regăsesc anumite alimente, te poate ajuta să ții această afecțiune la distanță.

Care sunt alimentele care pot determina apariția cancerului, află mai jos:

Alimente în conserve

Dacă obișnuiești să consumi conserve, e timpul să renunți la acest obicei, întrucât multe dintre ele conțin o chimicală numită bisphenol-A sau BPA, ce afectează genele din interiorul creierului, determinând astfel apariția unor forme de cancer.

Somon de crescătorie

Dacă adori somonul, alege să consumi doar pește de ocean, întrucât cel obținut în crescătorie poate conține chimicale, antibiotice, pesticide, dar și alte substanțe cancerigene, ce-ți pot afecta sănătatea.

Chips-uri și popcorn

Da, știm, atunci când te uiți la film n-ai cum să nu ronțăi ceva, dar să alegi chipsuri ori popcorn e total greșit, întrucât conțin grăsimi trans în exces, sodiu și alte substanțe nocive pentru organism, determinând creșterea colesterolului din sânge, precum și hipertensiune.

Zahar rafinat

Încă din 1931, germanul Otto Warburg, laureat al premiului Nobel pentru medicină, a descoperit că zahărul consumat în exces poate să determine apariția cancerului, dar și proliferarea celulelor și a tumorilor.

Alcool

Un consum moderat de alcool poate fi sănătos, însă atunci când îl consumi în exces, el poate să determine infarct, atac cerebral, moarte bruscă, dar și cancer de sân, în cazul femeilor.

Carne roșie

Studiile de specialitate au arătat că un consum zilnic de carne roșie, chiar și în cantități mici, poate să sporească riscul de cancer cu 22 de procente în cazul bărbaților și 20 la sută, în cazul femeilor.

Articol citit de 1169 persoane