Dieta corectă a persoanelor diagnosticate cu o formă de cancer trebuie să conțină obligatoriu fructe și legume, pentru a le spori cantitatea de antioxidanți din organism.

Cancerul este o afecțiune complexă, ce este cauzată atât de factori genetici, cât și de stilul de viață ori de mediul în care a trăit bolnavul. Dieta, însă, poate reduce riscul de a dezvolta această boală sau îi poate ajuta pe pacienți să facă față tratamentului de chimioterapie, care este impus în cazul acestora.

Ce trebuie să mănânci pentru a combate efectele nocive ale chimioterapiei, dar și pentru a reduce riscul de a dezvolta această boală, află mai jos:

Elimină alimentele procesate din dietă

Conform unui studiu publicat în British Medical Journal, persoanele bolnave de cancer ar trebui să nu consume alimente procesate, deoarece sunt bogate în aditivi, zahăr, grăsimi trans, toate fiind responsabile de creșterea riscului de a dezolva cancer.

Consumă alimente bogate în antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe ce ajută la combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi. Aceștia stopează stresul oxidativ și reduce riscul de mutații în ADN, ce poate da naștere unor forme de cancer. Astfel, pentru a-i oferi organismului tău cantitatea de antioxidanți de care are nevoie, consumă fructe și legume, precum roșii, care sunt o sursă excelentă de licopen, acesta ajutând la reducerea tumorilor. De asemenea, poți consuma și legume crucifere, precum broccoli, varză de Bruxelles, conopidă.

De asemenea, bolnavii de cancer ar trebui să includă în dietă și suplimente alimentare. Unul dintre ele este melatonina, un hormon respisabil de reglarea ritmului circadian de somn, dar care are și efecte antioxidante.

Articol citit de 378 persoane