Unul dintre cei mai mari tămăduitori de boli grave a fost, fără doar și poate, Sfântul Haralambie, despre care se spune că vindecă chiar și cele mai grave boli.
Sfântul Haralambie, care a trăit în secolul al treilea după Hristos, era cunoscut drept tămăduitor de boli. Din cauza credinţei sale fără margini în Dumnezeu, el a fost prins şi jupuit de viu. De atunci, însă, numeroși credincioși au rostit rugăciuni către el, iar de-a lungul timpului s-a spus că vindecă chiar și cele mai cumplite boli. E important, însă, să rostești rugăciunea cu credință.
„Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte această rugăciune pe care cu umilinţă ți-o aducem şi ne izbăveşte din toate necazurile! Deşi suntem bolnavi și nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că am greşit.
Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată. Amin!'
Sfântul Haralambie este prăznuit anual pe data de 10 februarie, iar potrivit creștinortodox.ro, părți din moaștele acestui sfânt se găsesc în biserica Mănăstirii Miclăușeni, din Iași, la Mănăstirea Râșca, la Catedrala episcopală din Galați, la bisericile bucureștene „Sfântul Dumitru (Poșta), “Sfinții Arhangheli (Oțelari), “Sfântul Stelian, la Mănăstirea Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril – Stavropoleos, la Biserica “Nașterea Maicii Domnului” – Mărgeanului din București.
Articol citit de 4802 persoane
Acest articol nu are comentarii!