Puterea rugăciunii este incomensurabilă, așa că dacă ai rostit rugăciuni care te-au ajutat să-ți îndeplinești visurile, atunci e musai să nu uiți să mulțumești pentru ceea ce a ai primit și să rostești rugăciuni de mulțumire.

 

Descoperă care sunt cele mai puternice rugăciuni de mulțumire și rostește-le ori de câte ori te simți recunoscătoare pentru ceea ce trăiești.


Rugăciunea de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu


Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toată milosti­vi­rea și îndurarea, Care ai ne­­măsurată milă, nespusă și neajunsa iubire de oa­meni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică și cu cutremur, aduc Ție mul­tumire pentru binefa­cerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.


Te slă­vesc, Te laud și Te cant că pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțu­mesc și cu smerenie mă rog nemasu­ratei și negraitei Tale milostiviri că și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, că să sporesc în dragostea de Ține și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește că în toate zilele vieții mele totdeauna mulțu­mire să-Ți aduc și să grăiesc și să cant cele preabune Ta­talui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin!


Rugăciune de mulțumire către Maică Domnului


Preasfânta Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îți mulțumesc că ne ești și nouă Mama Bună, Iubitoare și Grabnic Ajutătoare! Îți mulțumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni și pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îți mulțumesc Măicuța pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grijă Ta de Mama Iubitoare față de noi toți!


Îți mulțumesc că nu ne lași pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă-mă Măicuța pentru multele mele păcate și Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greșelile mele din această viață! Îți mulțumesc că Te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, că să ne ajute să trecem din viață această la viață veșnică! Îți mulțumesc Măicuța că Te rogi pentru întoarcerea la credință a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit! Îți mulțumesc Măicuța pentru grijă Ta de Mama, pentru iubirea Ta sfânta și pentru tot ajutorul Tău! Și eu Te iubesc, Te preamăresc și Îți mulțumesc pentru toate!

Amin!

Articol citit de 4207 persoane