Ziua de 7 februarie este dedicată, în fiecare an, Sfântului Partenie, episcopul Lampsacului, despre care legenda spune că are puterea de a alunga demonii și de a vindeca oamenii de boală.


Tocmai de aceea, potrivit legendelor, în fiecare an, în ziua de șapte februarie, este important să rostești această rugăciune, care te va ajuta să depășești momentele grele."Ierarhe al lui Hristos, Partenie, purtătorule de Dumnezeu, care ai primit dar îmbelşugat, lucrează cu folos, ca prin mijlocirile tale să ne aperi pe toţi de mulţimea primejdiilor şi a durerilor, şi de mânia demonilor păzeşte-ne, Părinte, pe noi toţi, tu care eşti mijlocitorul nostru înaintea lui Hristos Dumnezeu".Sfântul Partenie, care este sărbătorit de creștini ortodocși în fiecare an, pe 7 februarie, s-a născut în Melitopole şi a trăit în secolul al IV lea. Este înzestrat de Dumnezeu cu darul de a alunga demonii şi a vindeca pe om de orice boală. Este hirotonit preot de Preasfinţitul Filip, episcopul Melitopoliei şi episcop al Lampsacului, de Ahile mitropolitul Cizicului.


Sfântul Partenie era cunoscut pentru darul său de a vindeca oamenii stăpâniţi de duhuri rele. Aşa că odată a venit la dânsul un om care avea în sine un duh necurat. Dar apropiindu-se de omul lui Dumnezeu, adică de Partenie, sfântul i-a spus duhului pe care acest om îl purta din copilăria sa să iasă din zidirea lui Dumnezeu.


"Şi unde îmi vei poruncii să mă duc", a întrebat cel izgonit. Sfântul i-a zis lui: "Îţi dau eu un loc unde să mergi". Zis-a lui diavolul: "Mi se pare că îmi vei zice să mă duc în porci". Grăit-a lui sfântul: "Ba nu, îţi voi da ţie un om, în care intrând să locuieşti, dar numai din acesta acum să ieşi".


Cerând diavolul să i se spună unde va sta, Sfântul Partenie a zis: "Iată, eu sunt omul, intră şi locuieşte în mine". Iar diavolul, ca de foc arzându-se, i-a strigat că nu poate el să intre în casa lui Dumnezeu. Acestea zicându-le, a ieşit din om şi s-a dus în locuri pustii şi neumblate, iar omul acela a rămas sănătos.

Articol citit de 4659 persoane