Să mănânci sănătos nu e chiar atât de complicat precum ai crede, motiv pentru care îți propunem să încerci această rețetă delicioasă de supă cremă de morcovi și țelină.

Supa cremă de morcovi și țelină - ingrediente necesare:

- patru morcovi mari
- o rădăcină de țelină
- o lingură de ulei
- o legătură de pătrunjel
- doi cartofi
- sare și piper, după gust

Supa cremă de morcovi și țelină - mod de preparare:

Ideală pentru a fi consumată la prânz, supa cremă de morcovi și țelină e delicioasă și ușor de pregătit. Trebuie doar să tai morcovii, cartofii și țelina sub formă de cubulețe, iar apoi să le călești în uleiul încins.

Când legumele și-au schimbat culoarea, adaugă puțină apă și lasă totul la fiert.

Ulterior, când acestea pot fi pătrunse cu furculița, trece-le prin blender. Condimetează cu sare și piper, iar pentru o consistență mai cremoasă adaugă puțină supă de legume.

Servește supa cremă cu pătrunjel tocat mărunt.


Extra info: potrivit nutriționiștilor, rădăcina de țelină este o sursă excelentă de nutrienți, motiv pentru care are numeroase beneficii pentru sănătate. Mai exact, ajută la menținerea sănătății inimii, deoarece reduce tensiunea arterială și nivelul de colesterol din sânge, are efecte laxative și ameliorează arsurile gastrice, reduce balonarea și flatulența și ajută chiar și la detoxifierea ficatului și a colonului. În același timp, ea poate să acționeze ca un calmant al sistemului nervos și poate calma chiar și artrita.

De cealaltă parte, morcovii conțin betacaroten, dar și vitamina K ce ajută la coagularea sângelui, dar și biotină, vitamina H, are este esențială în metabolismul proteinelor și a grăsimilor. Aceștia previn apariția afecțiunilor oftalmologice și mențin și sănătatea inimii.

Credit foto: https://sodelicious.ro/

Articol citit de 1118 persoane