Supele n-ar trebui să lipsească din meniul tău zilnic în zilele reci de toamnă, motiv pentru care îți recomandăm să încerci supa cremă de dovleac.

Ușor de gătit și benefică pentru organism, supa cremă de dovleac este ideală pentru a fi consumată atât la prânz, cât și la cină, mai ales că dovleacul este o sursă excelentă de nutrienți pentru organism

Ingrediente necesare pentru supa cremă de dovleac:

- 800 de grame de dovleac turcesc
- două linguri de ulei de măsline
- un ardei gras
- un ardei iute
- 2-3 căței de usturoi
- o țelină
- două cepe
- sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Curăță dovleacul, spală-l bine și taie-l sub formă de cubulețe, după care pune-l să fiarbă în apă cu sare. Adaugă și câteva picături de ulei de măsline și lasă-l să fiarbă la foc potrivit.

Între timp, curăță celelalte legume. Taie mărunt țelina, usturoiul și ardeiul gras, după care pune-le la fiert cu dovleacul. Lasă totul la fiert, la foc mic.

Când au fiert legumele, scoate-le într-o sită. Ceapa, usturoiul și ardeiul dă-le lao parte, iar dovleacul și țelina zdrobește-le cu mixerul ori cu blenderul.

Ulterior, amestecă piureul de dovleac cu zeama în care a fiert, adaugă uleiul de măsline, condimentează cu sare și pieper și mai lasă să fiarbă un pic. Decorează cu frunze de pătrunjel și cu rondele de ardei iute.

Poftă bună.

Dovleacul este o sursă excelentă de cartenoide, inclusiv betacaroten, care asigură îmbunătățirea vederii. În plus, conține și fitosteroli, recunoscuți pentru proprietatea de a preveni afecțiunile cardiovasculare, reducând colesterolul rău din sânge. Printre altele, dovleacul este o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la prevenirea cancerului, însă aceștia ajută și la menținerea frumuseții pielii, prevenind apariția ridurilor și a petelor.

Articol citit de 1537 persoane