Să gătești poate fi o corvoadă, însă cu aceste rețete simple, pe care îți recomandăm să le încerci, vei adora să petreci timp în bucătărie și, în plus, să-i răsfeți pe cei dragi.

Ce rețete poți încerca pentru o cină sănătoasă, află mai jos:

Ardei gras umplut cu orez, brânză și carne de vită

Ingrediente necesare:

  • 150 grame de orez
  • două linguri de ulei de măsline
  • o ceapă medie, tocată mărunt
  • două linguri de pastă de tomate
  • trei căței de usturoi
  • 400 grame de carne de vită
  • 300 grame de roșii tocate mărunt
  • o lingură de oregano uscat
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel tocat mărunt
  • șase ardei grași

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 220 de grade Celsius.

Într-o oală adâncă, gătește orezul în apă cu care, potrivit instrucțiunilor de pe ambaj.

Între timp, însă, într-o tigaie întinsă, pune la încins uleiul de măsline, iar apoi adaugă ceapa tocată mărunt și las-o la călit pentru cinci minute. Adaugă pasta de roșii și usturoiul și gătește pentru un minut. Adaugă apoi carnea de vită tocată și gătește până când nu mai e roz, cam șase minute.

Pune carnea într-o farfurie, după care în tigaia în care ai călit carnea și ceapa, adaugă orezul și roșiile cubulețe. Condimentează cu sare, oregano și piper și lasă la gătit până când se evaporă lichidul.

Amestecă apoi ambele compoziții și umple ardeii. Pune-i într-o tavă de copt în care ai așezat în prealabil o hârtie de copt și lasă la gătit pentru 30 de minute. Ulterior, rade brânză ori cașcaval peste ei și mai lasă la copt pentru alte cinci minute.

Servește cu pătrunjel tocat mărunt.

Somon glazurat cu miere și usturoi

Ingrediente necesare:

  • patru fileuri de somon
  • trei linguri cu miere
  • două linguri de sos de soia
  • două linguri de suc de lămâie
  • o lingură de fulgi de ardei iuți
  • trei linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • trei căței de usturoi
  • o lămâie, tăiată felii

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecă mierea, sosul de soia, sucul de lămâie și fulgii de ardei iuți.

Într-o tigaie întinsă, pune la încins două linguri de ulei de măsline. Când acesta s-a încălzit, adaugă somonul și condimentează cu sare și piper. Gătește-l bine, până când capătă acea culoare aurie.

Adaugă apoi usturoiul și gătește-l pentru un minut, după care pune în tigaie și amestecul de miere și feliile de lămâie. Gătește pentru câteva minute, până când acesta scade.

Servește somonul cu felii de lămâie.

Paste cu ciuperci și pătrunjel

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de paste
  • trei linguri de ulei de măsline
  • două fire de rozmarin proaspăt
  • o lingură de suc de lămâie
  • trei linguri de unt
  • 200 grame de ciuperci
  • sare și piper, după gust
  • o ceapă mare, tocată mărunt
  • o legătură de pătrunjel tocat
  • o lingură de vin alb
  • trei linguri de smântână
  • parmezan ras
  • două linguri de suc de lămâie

Mod de preparare:

Într-o tigaie întinsă, pune uleiul de măsline la încins, iar apoi adaugă nucile pecan și rozmarinul. Gătește-le pentru câteva minute, până când capătă o culoare aurie, iar apoi transferă-le într-o farfurie și pune coaja de lămâie și un pic de sare.

Șterge cu un prosop din hârtie tigaia, iar apoi pune untul la topit. Adaugă apoi ciupercile tocate felii și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine, pentru a se întrepătrunde aromele. Acoperă cu un capac și lasă la gătit.

Între timp, fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Strecoară-le și apoi adaugă-le peste ciuperci. Pune și ceapa și o parte din pătrunjelul tocat mărunt, iar apoi gătește pentru 1-2 minute.

Adaugă vinul alb, după care pune smântâna și amestecă bine. Presară parmezan, suc de lămâie și pătrunjelul rămas.

Condimentează cu sare și piper, iar apoi servește pastele cu nucile pecan prăjite și parmezan ras, după gust.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 37 persoane