Recunoscute pentru proprietățile excelente pe care le au asupra organismului, urzicile n-ar trebui să lipsească din alimentația nimănui, motiv pentru care îți propunem această rețetă simplă de ciorbă de urzici.

Ciorbă de uzici - ingrediente necesare:

- un kilogram de urzici
- o ceapă
- un cartof mare
- o țelină
- doi căței de usturoi
- două linguri de leuștean
- două linguri de ulei
- sare și piper, după gust

Ciorbă de urzici - mod de preparare:

Curăță urzicile și îndepărtează codițele, după care trece-le prin apă fiartă cu sare, până se înmoaie.

Ulterior, taie ceapa și usturoiul mărunt și călește-le în ulei până devin translucide. Adaugă țelina rasă, cartoful tăiat cubulețe, iar apoi adaugă doi litri de apă.

Lasă totul la fiert până când poți pătrunde cartoful cu o furculiță, iar apoi, când legumele au fiert, adaugă urzicile și bulionul.

Lasă la fiert alte cinci minute, după care adaugă leușteanul.

Servește-o cu ou fiert și smântână.

Urzicile sunt o sursă excelentă de vitamine A, C, D, E, K, lecitină, antioxidanți, dar ajută și la combaterea stresului, a oboselii și poate curăța și tractul digestiv și rinichii.

De asemenea, urzicile ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, grație conținutului de vitamina K, ajută la regenerarea tegumentelor și sporește cicatrizarea. Usturoiul, în schimb, ajută la întărirea sistemului imunitar și poate să prevină afecțiunile cardiovasculare, ajutând la lărgirea vaselor de sânge. De asemena, usturoiul conține antioxidanți, astfel că previne radicalii liberi.

Articol citit de 502 persoane