Vara este sezonul în care găsești numeroase legume pe piață și, dacă vrei să te menții într-o formă fizică de invidiat, atunci e musai să optezi pentru această rețetă - ghiveci de legume la cuptor.

Ușor de preparat, săracă în calorii și delicioasă, această mâncare e ideală pentru zilele de vară.

Ai nevoie de:

- doi cartofi medii
- trei morcovi medii
- un dovlecel
- o vânătă
- două bucăți de ardei gras
- o conservă de amestec de mazăre și porumb
- o conservă de fasole roșie
- două linguri de ulei de măsline
- sare, piper, după gust
- o legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Curăță și spală toate legumele, după care taie-le sub formă de cubulețe. Combină morcovul și cartofii, unge-i cu puțin ulei, toarnă puțină apă, condimentează cu sare și piper și dă-i la cuptor timp de 20 de minute. Nu uita să acoperi tava cu o folie de aluminiu, ca să se facă mai repede.

Ulterior, când timpul a trecut, adaugă restul de ingrediente, acoperă tava și las-o la cuptor pentru alte 10-15 minute.

Ulterior, adaugă și roșiile cuburi, amestecă legumele ca să se întrepătrundă aromele, iar apoi mai lasă totul la cuptor cinci minute.

Servește ghiveciul cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

Articol citit de 3015 persoane