Dacă nu mai știi ce să gătești și ți-ai dori să experimentezi o rețetă pe care nu ai mai încercat-o îți propunem chiftelele din cartofi. Sunt ușor de gătit și n-ai nevoie de multe ingrediente.

Chiftele din cartofi - ingrediente necesare:

- un kilogram de cartofi
- un ou
- o ceapă medie
- 100 de grame de cașcaval ras
- șase linguri de făină
- șase linguri de cașcaval ras
- șase linguri de ulei de măsline
- o jumătate de legătură de mărar
- sare și piper, după gust

Chiftele din cartofi - mod de preparare:

Spală bine cartofii, iar apoi pune-i la fiert în apă clocotită și sare.

Ulterior, când au fiert bine, curăță-i bine și pasează-i ca pe piure. Adaugă ceapa tocată mărunt, oul, gălbenușul, cașcavalul ras și condimentează cu sare și piper, după gust.

Umezește-ți mâinile, iar apoi formează chiftelele din cartofi. În cazul în care pasta e prea moale, adaugă un pic de făină. Lasă-le să se odihnească pentru 30 de minute, iar apoi prăjește-le în ulei încins.

Servește-le cu mărar tocat mărunt.

Poftă bună!

Articol citit de 90 persoane