Dacă nu mai știi ce să gătești și ți-ai dori să experimentezi o rețetă pe care nu ai mai încercat-o îți propunem chiftelele din cartofi. Sunt ușor de gătit și n-ai nevoie de multe ingrediente.
Chiftele din cartofi - ingrediente necesare:
- un kilogram de cartofi
- un ou
- o ceapă medie
- 100 de grame de cașcaval ras
- șase linguri de făină
- șase linguri de cașcaval ras
- șase linguri de ulei de măsline
- o jumătate de legătură de mărar
- sare și piper, după gust
Chiftele din cartofi - mod de preparare:
Spală bine cartofii, iar apoi pune-i la fiert în apă clocotită și sare.
Ulterior, când au fiert bine, curăță-i bine și pasează-i ca pe piure. Adaugă ceapa tocată mărunt, oul, gălbenușul, cașcavalul ras și condimentează cu sare și piper, după gust.
Umezește-ți mâinile, iar apoi formează chiftelele din cartofi. În cazul în care pasta e prea moale, adaugă un pic de făină. Lasă-le să se odihnească pentru 30 de minute, iar apoi prăjește-le în ulei încins.
Servește-le cu mărar tocat mărunt.
Poftă bună!
Articol citit de 625 persoane
Acest articol nu are comentarii!