Sparanghelul este delicios și benefic pentru sănătate, fiind o sursă excelentă de vitamine și minerale, motiv pentru care îți propunem să încerci această supă cremă de sparanghel verde.

Sărac în calorii, sparanghelul verde este o sursă excelentă de nutrienți, întrucât conține vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Conține, de asemenea, și alți micronutrienți, precum fier, zinc și riboflavină, dar și antioxidanți, precum flavonoide și polifenoli.

Ca să prepari supă cremă de sparanghel verde ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 270 de grame de sparanghel verde
- o ceapă mare
- o lingură de lapte
- un fir de praz
- 250 ml de supă de pui ori de legume
- o lingură de ulei de măsline
- sare și piper, după gust

Mod de preparare supă cremă de sparanghel verde:

Spală sparanghelul bine, după care îndepărtează partea tare. Taie-l în bucăți de câte un centimetru.

Între timp, curăță și toacă mărunt și ceapa, dar și prazul.

Într-o tigaie încinsă, adaugă uleiul de măsline și sparanghelul, dar și celelalte legume.

Sotează pentru zece minute, până când legumele capătă o culoare aurie. Ulteror, adaugă supa de legume/pui și lasă să fiarbă pentru 10 minute.

Trece totul printr-un blender până obții o pastă cremoasă, iar apoi condimentează cu sare și piper.

Servește supa cremă de sparanghel cu bucăți mici de sparanghel sotate și poți chiar să adaugi și puțin ulei de măsline și parmezan, pentru un plus de savoare.

Poftă bună!

Sursa foto: www.connoisseurusveg.com

Articol citit de 399 persoane