Suntem în Postul Paștelui, iar o rețetă simplă ce te va face să uiți de carne este, fără doar și poate, cea de iahnie de fasole. Combinația de ingrediente, dar și condimentele delicioase vor face din acest preparat unul demențial.

Iahnie de fasole - ingrediente necesare:

- 400 de grame de fasole
- trei cepe mari roșii
- trei căței de usturoi
- o lingură de boia dulce
- cimbru, după gust
- foi de dafin
- trei linguri de pastă de roșii
- două linguri de ulei.

Iahnie de fasole - mod de preparare:

Lasă fasolea la înmuiat de seară, iar a doua zi, dimineața, scoate-o și pune-o la fiert în 2-3 ape. Ulterior, după ce bobul a fiert, scurge bine fasolea.

Taie ceapa sub formă de solzișori, pisează usturoiul, iar apoi, într-o tigaie întinsă, călește cele două ingrediente. Când ceapa și usturoiul au devenit translucide, adaugă fasolea și apă.

Amestecă apoi, într-un bol separat, pasta de roșii cu sare, piper, cimbru și boia. Adaugă peste fasole și las-o să fiarbă.

Servește totul cu murături.

Poftă bună!

Articol citit de 574 persoane