Dacă ai fost diagnosticată cu diabet și vrei să-ți schimb regimul alimentar ca să nu ai probleme de sănătate, atunci ține cont de aceste sfaturi și află care sunt alimentele permise dacă te confrunți cu această afecțiune.

Cea mai simplă modalitate de a evita complicațiile date de diabet este să înveți ce și cât să mănânci întrucât o dietă echilibrată și sănătoasă te va ajuta să ții boala sub control.

Așadar, află mai jos ce trebuie să faci ca să-ți îmbunătățești dieta dacă suferi de diabet:

Consumă multe alimente bogate în proteine

Persoanele diagnosticate cu diabet trebuie să mănânce cât mai multe alimente bogate în proteine deoarece acestea nu vor crește nivelul de glucoză din sânge.

Evită sucurile

Chiar dacă obișnuiești să bei sucuri naturale, renunță la acest obicei dacă suferi de diabet. Dacă portocalele și un pahar cu suc de portocale conțin aceeași cantitate de zahăr, zahărul din suc este absorbit mai repede în organism, astfel că poate mări nivelul de glucoză din sânge. Așadar, consumă fructele preferate proaspete, în stare naturală.

Consumă nuci

Conform unui studiu realizat de oamenii de știință în 2019, consumul de nuci, alune și fistic te poate ajuta să reduci riscul de apariție a bolilor cardiovasculare dar și diabetul de tip 2. Mai exact, persoanele care consumă 5 alune pe zi au șanse cu 17% mai puține de a se confrunta cu boli cardiovasculare.

Consumă scorțișoară

Potrivit unor experți în medicină naturopată, consumul de scorțișoară este indicat persoanelor care suferă de diabet, întrucât le va ajuta să-și regleze nivelul glicemiei dar și al trigliceridelor și colesterolului ”rău”.

Articol citit de 4411 persoane