Funcționarea optimă a rinichilor este esențială pentru a-ți păstra sănătatea organismului, motiv pentru care îți propunem să ții cont de aceste sfaturi pentru a preveni îmbolnăvirea lor.

Rinichii sunt responsabili de producerea urinei și de a elimina toxinele din organism. În cazul în care aceștia nu-și fac treab, te poți confrunta cu numeroase boli, între care anemie, boli ale inimii și chiar infecții, potrivit unui studiu de specialitate publicat în 2015.

Ce poți să faci pentru a-ți păstra sănătatea rinichilor, află mai jos:

Menține-ți nivelul de colesterol în limite normale

Un studiu publicat în Clinical Nephrology a arătat că apariția bolilor cronice de rinichi ar putea fi puse pe seama nivelului ridicat de colesterol LDL în sânge. Astfel, pentru a preveni apariția acestor boli, ține-ți sub control nivelul de colesterol și evită consumul de alimente bogate în grăsimi trans, precum mâncarea fast-food, produse rafinate.

Consumă cât mai multe fructe și legume

O dietă bogată în fructe, legume, cereale și semințe te va ajuta să ai grijă de organele vitale responsabile de funcționarea optimă a organism. De asemenea, fibrele ajută la normalizarea tensiunii arteriale, menține în limite normale greutatea corporală și glucoza din sânge.

Consumă cel puțin opt pahare de apă pe zi

Pentru funcționarea optimă a organismului este esențial să bei cel puțin șase, opt pahare cu apă pe zi. Vei ști că te hidratezi suficient atunci când culoarea urinei tale este aproape incoloră.

Redu consumul de sare

Sarea, în special cea rafinată, este dușmanul numărul unu al rinichilor. Consumul excesiv de sare poate determina apariția hipertensiunii. Tocmai de aceea, pentru a-ți păstra sănătatea, evită alimentele bogate în sare, precum cartofii prăjiți și alte snacksuri similare.

Pentru a-ți păstra sănătatea rinichilor poți încerca să consumi acest smoothie delicios, preparat din următoarele ingrediente:

- un mango
- două grapefruit
- două portocale

Tot ce trebuie să faci este să treci fructele prin blender și să consumi amestecul obținut. Dacă nu este suficient de dulce, poți adăuga o linguriță de miere.

Articol citit de 120 persoane