Folosit încă din cele mai vechi timpuri în scopuri medicinale, mușețelul ajută la ameliorarea numeroaselor afecțiuni, între care probleme ale stomacului, dar poate combate și anxietatea și insomnia și multe altele.

Bogat în acid salicilic, vitamina A, riboflavină, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, mangan și sodiu, ceaiul de mușețel are proprietăți excelente asupra organismului și poate reduce chiar și nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel complicațiile în cazul persoanelor diabetice.

Ceaiul de mușețel ajută, potrivit experților în medicină naturopată, la întărirea sistemului imunitar, întrucât are proprietăți antibacteriene, prevenind astfel răceala și tusea, dar și infecții.

Migrenele pot fi combătute, de asemenea, cu ajutorul ceaiului de mușețel. Conform experților, o cană de ceai te poate ajuta să combați durerile de cap instant și, de asemenea, este indicat și pentru a combate insomnia ori tulburările de somn.

Ceaiul de mușețel este indicat, de asemenea, pentru accelerarea procesului de vindecare a rănilot, întrucât le dezinfectează și le ajută să se ”usuce” mai repede.

Cum se prepară ceaiul de mușețel:

Fie că alegi să folosești flori de mușețel, fie că optezi pentru pliculețe, pentru a pregăti un ceai ai nevoie de 200 de ml de apă fiartă și o lingură de flori de mușețel. Amestecă cele două ingrediente și lasă la infuzat timp de 10 minute. Consumă ceaiul imediat, fără a-l îndulci.

Reține: Consumat în exces, ceaiul de mușețel poate da o stare de amețeală ori chiar de vomă. De asemenea, în cazuri mai grave poate determina reacții alergice.

Articol citit de 462 persoane