Resveratrolul, acel nutrient regăsit în numeroase alimente, ajută la combaterea problemelor de sănătate cardiovasculare, de plămâni și este un aliat de nădejde pentru reducerea riscului de apariție a cancerului, a obezității, diabetului și, în plus, îmbunătățește sănătatea creierului.

Potrivit nutriționiștilor, rezveratrolul este un nutrient regăsit în scoici, alune, afine, struguri și în produse derivate, precum vin și suc de struguri. Acesta are proprietatea de a menține sănătatea problemelor cardiovasculare și a plămânilor, ajută la prevenirea cancerului, a diabetului, reduce nivelul de colesterol din sânge și îmbunătățește sănătatea creierului.

Resveratrolul are proprietăți antioxidante, motiv pentru care poate ajuta la combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi, prevenind apariția unor forme de cancer.

În plus, resveratrolul ajută la prevenirea inflamațiilor din organism și reduce nivelul de colesterol, potrivit unor studii realizate de oamenii de știință.

De asemenea, resveratrolul ajută la normalizarea tensiunii arteriale și este un aliat de nădejde pentru menținerea sănătății creierului.

Potrivit experților în nutriție, resveratrolul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în creier și poate accelera prevenirea degenerării celulare. În plus, resveratrolul acționează ca o membrană protectoare asupra celulelor creierului, prevenind astfel apariția unor boli degenerative precum Alzheimer, demență. În plus, ajută la reducerea riscului de apariție a bolii Parkinson ori a sindromului Huntington.

Resveratrolul acționează, de asemenea, și asupra ficatului, ajutând la reducerea de grăsimi și previne apariția fibrozei ori a steatozei hepatice. Are, de asemenea, efecte antibacteriene și antiinflamatorii, reducând simptomele anumitor infecții ori iritații ale pielii.

Pentru a te bucura de efectele acestuia, include în dieta ta alimente precum struguri, precum cei negri ori roșii, fructe de pădure - afine, mure, zmeura, prune, arahide - alune, caju, fistic, ciocolată neagră.

Articol citit de 778 persoane