Nas înfundat? Dureri în gât? Ei bine, dacă simți că te ”paște” o răceală nu aștepta să o vindeci cu medicamente, ci ia măsuri încă de la primele simptome. Folosește plante care te feresc de răceli instant, grație proprietăților pe care le au asupra organismului și anume, de a întări sistemul imunitar. 

Descoperă care sunt plantele care te feresc de răceli, mai jos: 

Ciuboțica-cucului

Recunoscută pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului, ciuboțica-cucului are proprietatea de a stimula sistemul imunitar. O poți găsi sub formă de ceai sau ulei. Indiferent de varianta pentru care optezi, trebuie să știi că uleiul este responsabil de dezinfectarea căilor respiratorii, în timp ce ceaiul elimină febra. 

Ciuboțica-cucului este, de asemenea, responsabilă de protejarea căilor respiratorii de acțiunea microbilor. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apa timp de șase minute, după care să adaugi o linguriță de plantă și să o lași să se infuzeze 15 minute. Mai apoi, strecoară totul, îndulcește cu miere și bea trei căni pe zi, dimineața, la prânz și seara. 

Echinaceea

Consumată sub formă de ceai, pastile, pulbere sau ca tinctura, echinaceea este responsabilă de protejarea organismului în fața unor afecțiuni respiratorii, dar și cistite, anexite. Tratează, de asemenea, amigdalele inflamate, dar și răgușeala și rinita. 

Tinctura se utilizează timp de șapte zile, câte 20-30 de picături de trei ori pe zi, diluate în apă. Copiilor este indicat să le fie administrate 10 picături, de patru ori pe zi. 

Cătina

Bogate în vitamina C, antioxidanți, vitamina E, calciu, magneziu și potasiu, cătina este un ingredient esențial pentru a traversa cu bine iarna, când este sezonul răcelilor și gripei. Urmează o cură de trei săptămâni cu tinctură de cătină, după care fă pauză două săptămâni. Administrează-ți 20 de picături, de trei ori pe zi. Îl poți consuma și diluat cu apă, de două ori pe zi, dimineața și la prânz, întrucât poate da insomnii. 

Hrean

Un alt ingredient recomandat pentru tratarea răcelilor și gripei este hreanul. Încă de la primele simptome ar trebui să consumi hrean în salate sau chiar proaspăt, întrucât te va ajuta să scapi de senzația de nas înfundat. Tratează, de asemenea, și tusea, însă este recomandat să amesteci hreanul cu o lingură de zahăr, după care să-l lași la macerat jumătate de zi. ​

Articol citit de 4613 persoane