Pătlagina sau iarba bubei sau iarba grasă, așa cum mai este cunoscută în termeni populari, ajută la tratara multor boli, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să o folosești atunci când ai nevoie.


Care sunt beneficiile pătlaginei și cum o poți folosi, află mai jos:

Ajută la tratarea tusei

Toamna aduce, din păcate, un val de răceală și gripă, motiv pentru care dacă vei ajunge să te confrunți cu o tuse de care nu poți să scapi, folosește cu încredere sirop de pătlagină. Este un remediu ce ajută la combaterea tusei, întrucât are proprietăți calmante și expectorante fiind o sursă excelentă de mucilagii. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 2 linguri de frunze de păltlagină cu 500 de ml de apă. Lasă să fiarbă 30 de minute, apoi strecoară amestecul iar când s-a răcit, pune lichidul amestecat cu miere într-o sticlă. Ia 2-3 lingurițe pe zi.

Ajută la combaterea laringitei

Pătlagina este un ajutor de nădejde pentru tratarea laringitelor. Grație proprietăților antibacteriene și antitusive, pătlagina te poate ajuta să tratezi laringita, bronșita și faringita. Consumă 2-3 căni de infuzie pe zi și vei vedea efectele imediat.

Reduce nivelul de colesterol

Dacă ai probleme cu colesterolul, alege să bei ceai de pătlagină. Urmează o cură de o lună de zile, timp în care vei bea cel puțin 2-3 căni de ceai pe zi. Este indicat și persoanelor care se confruntă cu hipertensiune arterială sau ateroscleroză, întrucât pătlagna conține potasiu, magneziu și zinc.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 linguri de frunze uscate cu 200 ml de apă clocotită. Așteaptă să infuzeze timp de 15 minute și apoi consumă amestecul. Vei vedea rezultate încă de la primele utilizări.

Articol citit de 6321 persoane