Cancerul este o afecțiune cu care se confruntă o mulțime de persoane iar multe dintre acestea ajung, fără îndoială, să facă chimioterapie ori radioterapie, proceduri care sunt însoțite și de efecte neplăcute.

Doctorul în farmacie Ovidiu Bojor, în vârstă de 94 de ani, care este recunoscut pentru numeroasele studii pe care le-a făcut, recomandă o plantă ale cărei efecte sunt benefice pentru a stopa efectele nocive date de chimioterapie, ajutând la detoxifierea organismului.

Astfel, în cadrul unui intreviu, el a declarat că le recomandă bolnavilor de cancer Astragalus (Astragalus membranaceus), o plantă miracol, disponibilă în magazinele de produse naturale, care este ”foarte utilă în timpul tratamentului de chimioterapie.”

”Avem o plantă miraculoasă care combate efectele nocive ale chimioterapiei. Se numește Astragalus (Astragalus membranaceus) și este o plantă miracol. Se găseşte în toate magazinele de produse naturale şi în farmacii. Este foarte utilă în timpul tratamentului de chimioterapie”, a spus acesta potrivit Realitatea.

Astragalus membranaceus ajută la întărirea sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva virusurilor, bacteriilor și ciupercilor, însă ajută și la îmbunătățirea ficatului, rinichilor și inimii. De asemenea, este responsabil de stimularea producției endogene de interferon, stimulând limfocitele T și celulele ”ucigașe naturale” NK, precum și diviziunea celulară normală, însă are și proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.


Alte plante care ajută la detoxifierea colonului

Conform acestuia, dr. farmacist Ovidiu Bojor susține că acesta, dar și alte plante ajută la detoxifierea colonului.

”Mare atenție, în această categorie nu trebuie să intre laxative și purgative, care au oximetil antrachinone. Această grupă este foarte dăunătoare organismului. Este vorba despre crușin, henna, rășina de aloe, revent. După o întrebuințare mai îndelungată a acestora, o săptămână, două, trei, încep să apară reacții adverse în organism până la favorizarea cancerului colonorectal. De aceea avem plante precum plantago psyllium, o specie de pătlagină, avem semințele de in, semințele de muștar alb, care trebuie utilizate întregi. Unii au încercat să facă din aceste semințe laxative purgative capsule, le-au măcinat, cea mai mare greșeală, pentru că în contact cu aerul, după o săptămână râncezesc și de aici alte efecte dăunătoare”, spune doctorul în farmacie Bojor. El ne sfătuiește să lăsăm de seara până dimineața o lingură de semințe în 200 ml de apă, și apoi să le ingerăm în totalitate.

 

Articol citit de 5940 persoane