Să-ți hrănești bebelușul corect poate fi o adevărată provocare, însă trebuie să ții cont de recomandările specialiștilor și să nu te abați de la ele, întrucât anumite alimente pot fi deosebit de periculoase pentru sănătatea lui.

Bebelușii au nevoie, fără doar și poate, de laptele matern, care conține nutrienți esențiali pentru sănătatea lor. Chiar și așa, însă, pe măsură ce cresc este musai să incluzi în alimentație și alte alimente.

Care sunt cele pe care n-ar trebui să i le dai unui bebeluș cu vârste sub un an, află mai jos:

Zahăr

Evită să-i dai copilului tău alimente care conțin zahăr ori băuturi, întrucât îl vei obișnui cu alimentele dulci, astfel că va mai rămâne doar un pas până la dependență.

Miere

Deși ai putea să consideri o idee bună să înlocuiești zahărul cu mierea, aceasta fiind naturală, ea nu e indicată pentru bebeluși. Consumul de miere în rândul copiilor cu vârste sub un an este legată de botulism, motiv pentru care experții recomandă evitarea consumului.

Sarea

La fel ca și celelalte două, sarea ar trebui să fie introdusă în alimentație după vârsta de un an, întrucât poate să le afecteze sănătatea rinichilor.

Pește

Deși este considerat o sursă excelentă de proteine, peștele nu este recomandat copiilor, întrucât conține mercur, care le poate afecta sănătatea sistemului nervos. De asemenea, nici creveții și nici alte crustacee nu sunt recomandate, întrucât le poate afecta funcționarea rinichilor.

Produsele sărace în grăsimi, spanacul, băuturile care conțin cafeină și nucile n-ar trebui, de asemenea, să se regăsească în dieta bebelușilor.

Articol citit de 237 persoane