Să-ți îmbunătățești starea de spirit nu e deloc complicat dacă vei alege să incluzi în alimentația ta fibre. Potrivit nutriționiștilor, o dietă haotică, lipsită de nutrienți esențiali, nu-ți va afecta doar sănătatea, ci și starea de spirit.

Potrivit unor studii efectuate de-a lungul timpului, alimentele bogate în fibre ajută la îmbunătățirea stării de spirit, prevenind depresia.


O dietă bogată în grăsimi, zahăr și săracă în fibre scade drastic riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și afectează chiar și sănătatea creierului.

Tocmai de aceea, un studiu realizat de oamenii de știință a arătat că o dietă bobată în fibre, precum fructe, legume, nuci și cereale ajută la ameliorarea simptomelor date de depresie.

Așadar, pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit este esențial să adopți dieta mediteraneană. Bogată în legume, fructe, cereale și semințe, dar și în ulei de măsline și pește, aceasta te va ajuta să fii mai veselă și să uiți de anxietate. Grație acizilor grași pe care îi conține, dar și antioxidanți, vitamine, fibre și microminerale, această dietă susține funcționarea optimă a funcției neurologice și îmbunătățește starea de spirit.

De asemenea, o altă metodă pentru a îmbunătăți starea de spirit sunt exercițiile de respirație. Pe cât de simple, pe atât de eficiente sunt acestea, întrucât ajută la relaxare și induce starea de bine.

De asemenea, timpul petrecut în natură te va ajuta să uiți de probleme și să te reconectezi cu propria persoană.

Articol citit de 211 persoane