Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman, având rolul de a îndeplini peste 500 de funcții și este, de asemenea, capabil să se regenereze. Detoxifierea lui este, însă, deosebit de importantă, întrucât uneori, din cauza alimentelor ori a filtrării substanțelor toxice poate să ajungă suprasolicitat ori obosit.

Conform expertilor, ficatul suprasolicitat, obosit, gras ori mărit are nevoie de detoxifiere. Și e important să faci cure de detoxifiere regulat, întrucât ficatul nu transmite durere atunci când are probleme, iar de cele mai multe ori, atunci când ajungi la medic este prea târziu.

Așadar, pentru a-ți detoxifia ficatul poți să încerci să-ți prepari un amestec pe bază de țelină, hrean ori miere. Conform experților în nutriție, acesta ajută la combaterea eliminării toxinelor din organism, dar poate să elimine și starea de moleșeală ori somnolență.

Ca să-l prepari ai nevoie de:

- un kilogram de țelină, atât frunze, cât și rădăcină
- 200 de grame de hrean
- trei lămâi
- 150 de grame de miere
- 50 ml de coniac

Mod de preparare:

Spală țelina și toac-o mărunt, iar rădăcina trece-o prin răzătoare. La fel și rădăcina de hrean.

Ulterior, pune toate legumele mărunțite într-un borcan din sticlă, iar apoi adaugă sucul stors de lămâi și mierea, precum și coniacul. Amestecă totul bine, iar apoi lasă totul la macerat pentru trei zile. Consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, după masă. Este important să păstrezi băutura la frigider.

De asemenea, pentru a-ți detoxifia ficatul poți urma și o dietă de nouă zile, în care să consumi doar fructe, semințe, legume și pește, în funcție de preferințe.

Detoxifierea ficatului te va ajuta nu doar să elimini substanțele toxice din organism, ci și să-ți reglezi digestia, să ai un somn mai odihnitor și să-ți întărești sistemul imunitar.

Articol citit de 2626 persoane