Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat pot ține în frâu nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul unor remedii naturiste, pe care îți propunem să le descoperi.

Astfel, potrivit experților în medicină naturopată, ceapa este recunoscută pentru proprietățile hipoglicemiante, motiv pentru care poți consuma 2 linguri de suc de ceapă, pe care îl poți dilua cu un pahar cu apă, la o oră după masă.

La îndemâna oricui este ceaiul verde, motiv pentru care dacă te confrunți cu diabet, alege să-ți ții nivelul de zahăr sub control consumând cel puțin 1-2 căni de ceai verde pe zi, timp de 3 luni.

Scorțișoara are, de asemenea, proprietatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge, dar și nivelul de colesterol și trigliceridele. Alege să pui un baton de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte, apoi lasă totul la infuzat. Consumă acest remediu în fiecare zi.

Cunoscut pentru proprietățile hipoglicemiante este și afinul, întrucât conține mirtilină. Consumă ceaiul din frunze și din fructe de afin, însă pentru ca efectele să se vadă rapid alege să bei 2-3 căni pe zi.

Recomandate pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge și colesterolul sunt semințele de in, bogate în fibre solubile, extrem de benefice pentru organism. Astfel, pentru a te bucura de efectele acestora, alege să le incluzi în salate sau în smoothie-uri.

Fructele de păducel ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol din sânge dar și a zahărului, motiv pentru care nu ezita să le incluzi în dieta ta zilnică. Te vor ajuta să previi bolile cardiovasculare.

Articol citit de 2009 persoane