Iarna este sezonul infecțiilor respiratorii, iar de cele mai multe ori ele vin însoțite de o tuse. Fie că este seacă sau expectorantă, această reacție a corpului prin care sunt eliminate substanțele străine și mucusurile acumulate în plămâni poate fi tratată cu ajutorul unor remedii naturiste, la îndemâna oricui.

Descoperă cele mai eficiente remedii naturiste pentru tuse, mai jos:

Sirop de ridiche neagră

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru tratarea tusei este, fără doar și poate, siropul de richiche neagră. Vindecă orice fel de tuse, fie că e seacă sau productivă, se prepară rapid și ușor și este recomandată și copiilor. Tot ce trebuie să faceți este să spălați o ridiche neagră, după care să o scobiți la capătul cu frunze, iar mai apoi să o umpleți cu miere de tei. Așezați-o lângă o sursă de căldură sau băgați-o la cuptor, iar mai apoi, când s-a format siropul în interiorul ridichiei consumați o linguriță de 3-4 ori pe zi.

Ulei de oregano

Conform celebrului dr. Oz, uleiul de oregano face minuni în cazul tusei persistente. De aceea, este musai să încercați acest remediu simplu. Trebuie doar să fierbeți o cană cu apă, după care să adăugați câteva picături de ulei de oregano (3-4), iar mai apoi să faceți o inhalație cu un prospot pe cap.

Ceaiul de ghimbir

Pentru gât inflamat și tuse, specialiștii în medicină naturopată recomandă ceaiul de ghimbir, ale cărui proprietăți benefice sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Fierbe o cană de apă până dă în clocot, după care adaugă 3-4 felii de ghimbir proaspăt ori trei lingurițe de pudră de ghimbir. Adaugă și o linguriță de oregano ori ierburi cu proprietăți expectorante și consumă acest ceai de două ori pe zi.

Ceai de ceapă

Recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului, ceaiul de ceapă și de nuci este o minune pentru organism atunci când te confrunți cu o răceală. Taiați mărunt două cepe, cu tot cu foi, după care zdrobiți trei nuci și fierbeți totul într-un litru de apă, timp de 15 minute. Așteptați să se răcească totul, iar mai apoi îndulciți cu miere și consumați licoarea pe parcursul unei zile.

Articol citit de 4601 persoane