Ceaiul de mușețel este o sursă excelentă de vitamine și minerale, motiv pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar, însă are și alte proprietăți benefice asupra sănătății, reușind cu succes să combate multe simptome neplăcute.

Recunoscut pentru proprietățile terapeutice încă din cele mai vechi timpuri, ceaiul de mușețel ajută la ameliorarea problemelor digestive și reumatice și are puterea de a trata infecții cu paraziți digestivi.

Bogat în acid salicilic, vitamina A, riboflavină, minerale, precum fier, calciu, potasiu, zinc, mangan ori sodiu, precum și flavonoizi, terpenoizi, cumarine și spireteri, ceaiul de mușețel ajută la combaterea multor probleme de sănătate, între care:

Ameliorează problemele digestive

Potrivit nutriționiștilor, consumat regulat, ceaiul de mușețel ajută la combaterea problemelor digestive, între care greață, diaree și indigestie.

Combate insomnia

Grație efectelor calmante și conținutului de apigenină, un antioxidant revoluționar, ceaiul de mușețel ajută la combaterea insomniei, dar și a stărilor de anxietate și la stimularea somnului.

Normalizează nivelul de zahăr din sânge

O altă proprietate a ceaiului de mușețel este faptul că ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și previne, de asemenea, și distrugerea celulelor pancreasului.

În același timp, ceaiul de mușețel întărește sistemul imunitar și îl ajută să lupte împotriva infecțiilor, între care afecțiuni gastrointestinale, reflux gastroesofagian, diverticulită, boala lui Crohn, precum și colită ulcerativă.

Chiar și sănătatea inimii poate fi îmbunătățită cu ajutorul ceaiului de mușețel, întrucât ajută la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea nivelului de colesterol în limite normale.

Articol citit de 683 persoane