Durerile de rinichi pot indica, cel mai frecvent, o infecție urinară ori prezența pietrelor la rinichi și, de multe ori, pot fi însoțite de alte simptome precum febră, frisoane, greață, vărsături, usturime ori oboseală.

În funcție de severitatea durerii de rinichi, acestea pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturiste simple, la îndemâna oricui. Spre exemplu, unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru combaterea durerilor este zeama de lămâie. Amestecată cu ulei de măsline și oțet de mere, acest amestec ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Este, însă, musai să bei cel puțin două pahare din amestec pe zi.

Fasolea roșie ajută, de asemenea, la ameliorarea afecțiunilor tractului urinar. Grație conțintului bogat de magneziu, acestea ajută la ameliorarea simptomelor date de pietrele la rinichi.

În același timp, sucul de rosie are proprietăți astringente ce sporește dizolvarea pietrelor la rinichi. De asemenea, pentru ameliorarea simptomelor date de infecțiile urinare, merișoarele și sucul de merișoare ajută, de asemenea, la eliminarea bacteriilor situate la nivelul tractului urinar. La fel și usturoiul, care conține alicină, un nutrient ce are afecte antibacteriene și antifungice.

Nu în ultimul rând, infecția și pietrele la rinichi pot fi prevenite consumând suc de roșii ori afine. Tot ce trebuie să faci este să treci prin blender și să consumi amestecul obținut proaspăt, neîndulcit.

Evident, esențial pentru prevenirea afecțiunilor tractului urinar este și consumul de apă, care este musai să fie de doi litri pe zi, întrucât va ajuta și la eliminarea pietrelor. În plus, poți include în alimentație și castraveți, mere, fructe de pădure, rodii, roșii și chiar pepene verde, acestea ajutând și la eliminarea toxinelor din organism.

 

Articol citit de 2520 persoane