Un măr pe zi ține doctorul la distanță, însă benefic pentru organism este și sucul de mere, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să-l consumi zilnic.

Merele sunt, fără doar și poate, printre cele mai populare fructe și sunt benefice pentru organism chiar dacă sunt consumate sub formă de suc, întrucât au un conținut bogat de vitamine A și E, dar și potasiu și fier, care sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului.

Care sunt beneficiile sucului de mere, află mai jos:

Ajută la menținerea sănătății inimii

Sucul de mere ajută la menținerea sănătății inimii, deoarece o ajută să se mențină tonifiată. Histidina, o substanță regăsită în mere, acționează ca un hipotensor, astfel că reglează tensiunea arterială. Mai mult de atât, sucul de mere împiedică acumularea de colesterol din ficat, prevenind astfel apariția unor probleme de sănătate ale sistemului cardiovascular.

Sucul de mere întărește masa musculară

Se spune că un măr pe zi îi oferă organismului cantitatea optimă de potasiu pe zi, un ingredient esențial pentru menținerea sănătății mușchilor și nervilor. Mai mult de atât, se pare că sucul de mere ajută la formarea masei musculare și transformă carbohidrații în energie.

Sucul de mere combate durerile articulare

Consumat regulat, sucul de mereu ajută la combaterea durerilor articulare, întrucât este o sursă excelentă de antioxidanți. Ba mai mult, grație conținutului de potasiu, sucul de mere ajută la menținerea densității osoase, fiind recomandat persoanelor care suferă de artrită sau reumatism și bătrânilor.

Sucul de mere ajută în combaterea cancerului

Grație conținutului bogat de vitamine și minerale, sucul de mere ajută la întărirea sistemului imunitar și are proprietatea de a neutraliza și radicalii liberi, asigurând o bună funcționare a celulelor din organism. De asemenea, sucul de mere ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și îmbunătățește funcționarea sistemului nervos.

Ba mai mult, sucul de mere are rolul de a preveni apariția unor boli neurodegenerative între care Alzheimer și Parkinson.

Articol citit de 1875 persoane