Crizele de nervi sunt întâlnite în rândul oamenilor de toate vârstele și pot să-ți strice buna dispoziție instant, motiv pentru care e important să înveți să-ți gestionezi furia.

Furia incontrolabilă, care este cauzată de stres și de probleme pe care le ai cu partenerul de viață, rude, prieteni ori alte persoane din jurul tău, te poate pune în dificultate deseori. Tocmai de aceea este musai să înveți să-ți controlezi emoțiile.

Iată cum poți gestiona o criză de nervi:

Încearcă să înțelegi de ce ești supărat

Ca să scapi de furia care îți dă bătăi de cap încearcă să înțelegi mai întâi ce a provocat-o. Află de ce ești supărat sau frustrat scriind despre asta ori vorbind cu cineva apropiat. Eliberează-ți mintea și scapă de stresul care îți dă bătăi de cap.

Caută afecțiune în rândul oamenilor dragi

O îmbrățișare ori un sărut sunt ingredient cheie ce te pot ajuta să faci față unei crize de nervi, întrucât crește nivelul de oxitocină, eliberându-se de stres și de supărare. Așadar, atunci când ești furioasă pe partenerul tău permite-i să te sărute. Te vei simți mai bine imediat.

Fă mișcare

Un moment tensionat poate fi depășit dacă faci mișcare. Eliberează-te de problemele care îți dau bătăi de cap și descoperă adevărata stare de bine alergând în parc ori plimbându-te pe străzi. Oricare dintre aceste îți vor spori nivelul de endorfine din organism și-ți vor îmbunătăți starea de spirit.

Ascultă muzică

Poate că ar putea să ți se pară surprinzător, însă muzica preferată te ajută, fără îndoială, să te eliberezi de stres. Așadar, atunci când simți că ți s-au ”înecat” corăbiiile ascultă muzica preferată. Vei elimina tensiunea din mușchi, în cazul în care o vei fredona și vei găsi puterea să depășești momentele dificile.

Articol citit de 3093 persoane