Abuzul emoțional poate fi extrem de dureros și te poate afecta pe termen lung, motiv pentru care n-ar trebui să-l accepți sub nicio formă. Înainte de a face asta, însă, este indicat să știi care sunt semnele care îți pot arăta că ești victima abuzului emoțional.

Eziți să-i spui partenerului tău ce te frământă

Dacă partenerul tău de cuplu îți inspiră teamă și nu îi împărtășești lucruri care te frământă, precum o greșeală făcută la birou, faptul că ai zgâriat mașina ori că șeful ți-a cerut să stai peste program, de teama modului în care ar putea reacționa, trebuie să știi că ar trebui să spui stop.

Există momente în care te pune în situații jenante

Dacă partenerul tău obișnuiește să te pună în situații jenante și să râdă de tine atunci când vorbește despre tine ori îți reproșează în public lucruri pe care le-ai făcut, e clar că povestea voastră de iubire nu mai funcționează așa cum ar trebui.

Te controlează în permanență

O victimă a abuzului emoțional este, potrivit specialiștilor controlată de partener. Așadar, dacă îți verifică banii, telefonul, mașina ori întâlnirile pe care le ai cu alte persoane, atunci e clar că n-ar mai trebui să rămâi în relație.

Te simți inutilă și neprețuită

Într-o relație de cuplu sănătoasă ar trebui să te simți bine și apreciată de partenerul tău. Dacă acesta nu face decât să-ți sublinieze defectele ori de câte ori are ocazia și ai ajuns să te simți inutilă ori tristă, atunci e clar că ești victima unui abuz emoțional. Alege să pleci din relație și luptă să-ți recapeți stima de sine.

Articol citit de 2342 persoane