Se spune că respectul se câștigă odată cu trecerea timpului, însă poți să-l ”cultivi”, întrucât există câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont ca cei din jurul tău să ”te vadă bine”.


Așadar, dacă treci printr-o perioadă în care simți că cei din jur nu te iau în serios ori nu ești respectat suficient, atunci ar trebui să ții cont de aceste sfaturi.

Renunță la agresivitate

Ori de câte ori ești implicat într-o discuție tensionată, evită să răspunzi pe moment, agresiv. Gestionează situația cu calm și fii diplomat. Susține-ți ideile prin argumente solide, care să-i convingă pe cei din jurul tău să reflecte asupra modului în care au acționat.

Învață să spui nu

Să accepți orice propunere, chiar dacă știi că nu o poți îndeplini, nu e deloc bine. Cunoaște-ți limitele, așa că acționează după cum îți spune instinctul și nu ezita să spui nu. Doar așa vei ști cum să-i faci pe cei din jurul tău să te respecte.

Respectă principiile de viață

Oricine are un set de reguli și principii, așa că nu le încălca niciodată. Totuși, respecă principiile oamenilor din jur, chiar dacă nu sunt identice cu ale tale.

Renunță la bârfe

Să duci o viață liniștită și să fii respectat de cei din jur înseamnă, de asemenea, să renunți la bârfe. Fii bun și împarte zâmbete printre cei apropiați ție și evită să te mai implici în bârfe, în discuții în contradictoriu ori alte scandaluri. Evident, atunci când e cazul, nu ezita să-ți ceri scuze.

Articol citit de 3259 persoane