Dacă traversezi o perioadă mai dificilă, în care frământările interioare îți dau bătăi de cap atunci propune-ți să elimini stresul cu ajutorul unor metode simple, ce te vor ajuta pe termen lung.

Așadar, fie că te confrunți cu probleme de familie sau de carieră ori te simți copleșită de numeroasele task-uri pe care le ai de bifat zilnic, încearcă să ții cont de aceste sfaturi:


Fă mișcare. De orice fel
Un aliat de nădejde în combaterea stresului și a emoțiilor negative este, fără doar și poate, sportul. Fie că alegi să mergi la sală sau să te plimbi pe jos prin parc, pe stradă ori faci exerciții în casă, fii sigură că va da roade. Mișcarea ajută la eliberarea endorfinelor, motiv pentru care te vei simți mult mai bine după o astfel de activitate!

Adoptă un stil de viață sănătos
O vizită la nutriționist îți poate rezolva multe probleme, mai ales dacă stilul tău de viață e haotic. Fă ordine în alimentația ta, consumă multe fructe și legume și, în timp, vei scăpa de problemele care îți dau bătăi de cap.

Găsește-ți un hobby și ține-te de el
Să-ți găsești timp pentru tine te va ajuta să fii mai pozitivă și să privești partea bună a lucrurilor, motiv pentru care îți propunem să-ți dedici timpul unei activități ce-ți aduce bucurie. Așadar, mergi la teatru, la film sau ieși în oraș. Doar așa vei mai uita de probleme.

Petrece-ți timpul doar cu oamenii dragi
În momentele în care te simți copleșită, este important să-ți reevaluezi prieteniile. Vezi dacă oamenii din jur sunt într-adevăr ceea ce îţi trebuie şi dacă nu cumva îţi adâncesc traumele sau îţi întreţin dependenţele.

Ia-ți concediu și pleacă undeva
De cele mai multe ori, o vacanță te poate ajuta să-ți limpezești gândurile. Așadar, ia-ți câteva zile liber și evadează din cotidian. Sau, dacă timpul nu-ți permite, acordă-ți timp ție. Seara, după ce ai ieșit de la serviciu, închide-ți telefonul și fă ceea ce-ți place.

Articol citit de 4784 persoane