Mândria excesivă este, fără doar și poate, o boală și poate fi camuflată în probleme adânci, ce pot fi resimțite la nivel psihic.

Mândria este acel sentiment de admirație pe care-l poți avea despre tine. În exces, însă, mândria poate deveni o boală întrucât vei tinde să crezi că ești mai bună decât cei din jurul tău. Chiar și așa, însă, nu vei fi mai fericită și nici nu te vei simți mai bine, ci îți va aduce numeroase resentimente, ce te vor îmbolnăvi, în timp.

Mândria vine însoțită de stres

Să fii mândru de tine nu înseamnă neapărat să te simți bine. De cele mai multe ori, persoanele mândre se chinuie să fie mai bune ca altele și au o stimă de sine scăzută. Tocmai de aceea, vor căuta întotdeauna să se compare cu ceilalți și întotdeauna își vor ascunde micile defecte. Cu alte cuvinte, ei acționează de parcă ar fi superi altora, însă în realitate se simt inferiori.

Mândria determină probleme

Odată ce o persoană devine mândră peste măsură va fi incapabilă să-i admire pe ceilalți. Astfel, întotdeauna va avea tendința să se compare cu cei din jur și, indiferent de abilități. De asemenea, aceste persoane nu știu să-i asculte pe cei dragi. Vor mereu să fie în centrul atenției, motiv pentru care nu știu să le asculte problemele celor din jur. Astfel, uneori pot să apară conflicte și pot fi considerate egoiste.

Mândria aduce tristețe absolută

Ba mai mult, persoanele care se confruntă cu o mândrie excesivă își pot camufla problemele ani de zile, ceea ce le va determina să fie mai triste ca niciodată. Așadar, indiferent ce ai face asigură-te că la finalul zilei vei adormi liniștită. Va fi tot ceea ce va conta.

Articol citit de 4261 persoane