Să te înconjori de oameni de calitate, care să-ți aducă bucurie în viață, este ideal, însă ca să devii cea mai bună versiune a ta depinde și de tine. De aceea, dacă ai ținut un jurnal în copilărie, ar fi bine să reiei acest obicei. Efectele sunt uluitoare.

Să-ți descrii fiecare experiență în paginile unui jurnal, însă să o faci cu sinceritate, te poate ajuta nu doar să depășești momentele mai dificile, însă te poate ajuta să evoluezi, să devii cea mai bună versiune a ta.

Conform unor psihologi, dacă vei alege să scrii cel puțin câteva cuvinte despre experiențele prin care treci, în timp, vocabularul tău se va mări și, mai mult, ți se va mări chiar și coeficientul de inteligentă.

De asemenea, un alt beneficiu pe care îl poți avea dacă vei ține un jurnal este că îți vei atinge cu ușurință țelurile. Scriind ceea ce dorești să ți se întâmple va fi minunat pentru a-ți aminti care îți sunt planurile, astfel că vei ajunge să le îndeplinești.

Dacă vei alege să scrii într-un jurnal și vei transforma această activitate într-un obicei vei ajunge să fii mai disciplinată și mai puternică. În plus, în timp, vei deveni o persoană mai creativă și te vei exprima mai ușor.

Scrisul este recomandat, potrivit psihologilor, și pentru îmbunătățirea sănătății mintale, întrucât are efecte terapeutice și, în plus, te va ajuta să elimini sentimentele negative din viață, atunci când te simți copleștiă.

Nu în ultimul rând, un jurnal te poate ajuta să conștientizezi problemele pe care le ai și să le tratezi. Evident, dacă trăiești momente magice și vrei să-ți exprimi bucuria, paginile din jurnal vor rămâne dovada vremurilor minunate pe care le-ai trăit și despre care îți vei aminti cu drag peste ani.

Articol citit de 2421 persoane