Depresia este o afecțiune cu care se confruntă numeroase persoane, de toate vârstele, iar pentru a o trata nu ai nevoie doar de terapie ori de medicamente, ci trebuie să ”lupți” pe mai multe fronturi pentru a o învinge.

Depresia este o afecțiune mentală, în care bolnavii se confruntă cu o tristețe persistentă, ce poate afecta gândurile, comportamentul și starea de bine. Depresia debutează, în principal în adolescență ori între vârstele de 20-30 de ani, însă nici copiii nu sunt feriți de această afecțiune.

Experții susțin că depresia nu este sinonimă cu slăbiciunea și nu poate fi determinată de lipsa de afecțiune, traume suferite în copilărie ori tulburări de personalitate. Ea poate fi determinată de diferite motive, între care pierderea cuiva drag, despărțiri, existența unor probleme la muncă sau chiar schimbări hormonale.

Depresia se manifestă prin apariția unor stări accentuate de tristețe, iritabilitate, anxietate și chiar oboseală. De asemenea, persoanele depresive se simt vinovate, lipsite de speranță, abandonate, singure și nefolositoare, motiv pentru care aleg să doarmă mult ori se gândesc chiar la sinucidere.

Pentru a combate depresia trebuie să accepți că ai o problemă, iar apoi să-ți canalizezi toată forța spre a te vindeca. Astfel, poți cere ajutorul unui psihoterapeut, care te poate ajuta să înțelegi ce simți și cum să combați gândurile negative. Este, de asemenea, important să urmezi și un tratament medicamentor, dar și să te implici în activitățile care la un moment dat îți făceau plăcere.

De asemenea, este important să-ți transformi gândurile negative în unele pozitive, dar și să înveți să le accepți. Identifică momentele în care te confrunți cu anxietate, furie, tristețe și frică și să înveți să le înfrunți.

Potrivit experților, sesiunile de meditație te pot ajuta să te relaxezi și să îți eliberezi mintea, așa că nu ezita să le practici.

Articol citit de 538 persoane