Noul tip de coronavirus se răspândește cu repeziciune în toată Europa, inclusiv în România, iar acest virus îți poate afecta sănătatea mintală.

Conform experților, panica determinată de noul coronavirus poate să determine apariția unor tulburări de somn, dar și agitație interioară, presiune pe piept ori nod în gât. Cu alte cuvinte, multe persoane se pot confrunta cu stări de anxietate.

Spre exemplu, dacă te numeri printre persoanele care aleg să citească sutele de știri care vin în fiecare zi, încetează să mai faci asta. Nu îți va spori decât anxietatea. Alege să fii informată, însă uită-te la știri o singură dată pe zi.

Renunță să vorbești despre coronavirus cu cei din jur. Fie că vorbești la telefon, pe internet ori cu persoanele cu care locuiești, nu pune presiune și nu îi panica.

De asemenea, ar fi bine să nu-ți faci scenarii privind epidemia de coronavirus. Nu te va ajuta cu nimic, ci îți va spulbera liniștea de care ai nevoie în aceste zile dificile.

Nu în ultimul rând, ca să te menții în formă, alege să te odihnești suficient. Aeristește-ți camera și păstrează o temperatură potrivită și nu uita să schimbi frecvent așternuturile. Crează-ți un ritual riguros și te vei bucura de un somn odihnitor.

Articol citit de 793 persoane