Treci printr-o perioadă în care nu mai ai energie deloc și simți că tot ce vrei să faci este să dormi? Ei bine, poate că ai un program aglomerat, însă și alți factori îți pot da aceasta stare.

Lipsa de organizare, orele de somn puține și chiar și alimentația proastă sunt doar câțiva dintre factorii care pot determina această oboseală. Mai mult de atât, pentru a nu te mai sabota și pentru a fi mereu plină de energie, ține cont de aceste sfaturi:

Respectă-ți întotdeauna promisiunile

Învață să fii selectivă și nu promite lucruri pe care nu le poți realiza. Evită să te stresezi și acceptă doar lucruri pe care le poți face cu ușurință. Altfel, energia ta va fi consumată doar de gândul că nu vei reuși să faci ceea ce ai promis.

Evită oamenii toxici

Ai grijă la relațiile din jurul tău și înconjoară-te de oameni care te umplu de energie. Persoanele care îți fură energia poartă numele de vampiri energetici, așa că n-ar trebui să-i ai în preajmă. Ieși mereu cu oameni pe care-i iubești și care îți pot face viața mai frumoasă.

Achită-ți datoriile

Să trăiești îngropat în datorii poate să fie extrem de frustrant și îți poate consuma energia, motiv pentru care îți recomandăm să-ți plătești datoriile la timp, astfel încât să nu fii stresată din pricina lor.

Organizează-ți timpul

Dacă simți că ai de făcut prea multe lucruri într-o singură zi, atunci ar trebui să-ți planifici timpul cu spor. O să observi nu doar că vei reuși să-ți îndeplinești tot ce ți-ai propus ci vei avea timp și de tine.

Ca să te bucuri din plin de fiecare zi este important să faci și lucrurile de care îți e drag. Dacă îți place să te uiți la filme, rezervă-ți o oră pe zi și pentru asta. Vei vedea că vei dobândi o energie bună și vei fi în formă.

Articol citit de 2829 persoane