Japonica Wasabia sau Eutrema japonica este un membru ce se gaseste in familia Brassicaceae, împreună cu varză, hrean și muștar. Rădăcina Wasabi este folosita ca un condiment și are o aromă foarte puternică. Tipuri de Wasabi includ Wasabi Daruma și Wasabi Mazuma.

Timp de secole wasabi-ul autentic (Wasabia japonica) a fost utilizat în Asia pentru o serie de motive de sănătate. Numai în ultimul deceniu aceste beneficii de sănătate au fost investigate în Occident.

Unele dintre aceste beneficii de sănătate sunt:

  • Ucide bacteriile dăunătoare suportate de alimente

  • Reduce tensiunea arterială

  • Ucide celulele canceroase

  • Îmbunătățește rezistența osoasă

  • Îmbunătățește funcția hepatică

  • Detoxifica corpul de radicalii liberi

  • Îmbunătățește acțiunile intestinale

  • În mod natural anti-viral, anti-microbian, anti-bacterian

  • Stimulează sistemul imunitar natural al organismului


Wasabi conține fibre, proteine și ofera energie. În ceea ce privește mineralele, conține calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și zinc, care sunt toate elementele naturale și necesare în dieta noastră echilibrată. Este bogat în vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, vitamina A si vitamina B6. Planta are, de asemenea, niveluri ridicate de anumiți antioxidanți, cum ar fi izotiocianați si este saraca in colesterol.

În general, în cazul în care wasabi este integrat intr-o dieta cu o anumită frecvență, aceasta poate stimula aportul de nutrienți necesar și să afecteze în mod pozitiv sănătatea generală.

Articol citit de 8037 persoane