Papaya oferă nu numai gustul delicios și culoarea de la tropice, dar sunt surse bogate de nutrienți antioxidanți, cum ar fi caroteni, vitamina C si flavonoide, vitaminele B, acid folic si acid pantotenic, minerale, potasiu, cupru și magneziu și fibre. Împreună, acești nutrienți promovează sănătatea sistemului cardiovascular și oferă protecție împotriva cancerului de colon. În plus, papaya conține o enzima digestivă, papaină, care este folosita ca bromelaină, o enzimă similară găsită în ananas, pentru a trata leziunile sportive, alte cauze de traume și alergii.

  • vitamina C 224% din DZR

  • acid folic 26%

  • fibra 19%

  • vitamina A 15%

  • magneziu 14%

  • potasiu 14%

  • cupru 13%

  • Acid pantotenic 11%


Papaya poate fi de mare ajutor pentru prevenirea aterosclerozei si a bolilor de inima sau diabet zaharat. Papaya sunt o sursa excelenta de antioxidanti puternici de vitamina C si vitamina A (prin concentrarea lor de pro-vitamina A fitonutrienti carotenoide).

Articol citit de 5989 persoane