Vitamina D, este de asemenea, cunoscuta sub numele de vitamina soarelui, poate fi produsa in organism, cu  expunerea ușoară la soare sau consumata în alimente sau suplimente.

Un aport adecvat de vitamina D este importanta pentru reglarea calciului și a absorbției fosforului, menținerea oaselor sănătoase și a dinților, și propune să furnizeze un efect protector împotriva bolilor multiple și condiții, cum ar fi cancerul, diabetul de tip 1 si scleroza multipla.

Vitamina D are mai multe roluri in organism, ajutand la:

Menține sănătatea oaselor și a dinților
Susține starea de sănătate a sistemului imunitar, creierul si sistemul nervos
Insulină și la reglarea nivelului ajutorului de gestionare a diabetului zaharat
Funcția de sprijin pulmonare si a sanatatii cardiovasculare
Influenta expresia genelor implicate in dezvoltarea cancerului.
Surse de alimente

Desi putine alimente contin vitamina D in mod natural, unele alimente sunt imbogatite cu ea, ceea ce înseamnă că vitamina se adaugă produselor alimentare. Alimentele care contin vitamina D includ:

somon
sardine
gălbenuș de ou
creveti
lapte (fortificat)
cereale (fortificate)
iaurt (fortificat)
Suc de portocale (fortificat)

Articol citit de 7365 persoane