Introdus în piețe și magazine de produse alimentare în urmă cu aproximativ 5 ani de către coreeni, usturoiul devine "usturoi negru" printr-un proces de lungă fermentare la căldură și umiditate strict controlate. Procesul de fermentație în obținerea de usturoi negru contribuie la crearea unui fel de super usturoi. Compusul S-allylcysteine, o componentă naturală din usturoiul proaspăt și un derivat al aminoacidului cisteină, a fost găsit în concentrații mult mai mari în usturoiul negru și este gândit pentru a ajuta la scăderea colesterolului și la reducerea riscului de cancer. Usturoiul alb conține substanțe antimicrobiene, antibiotice și agenți antifungici în ingredientul activ, alicina. Usturoiul negru, asistă S-allylcysteine cu absorbția allicinului, ajutând metabolizarea, ceea ce ar putea oferi o protecție împotriva infecțiilor potențate. Usturoiul este, de asemenea, bogat in antioxidanti. Usturoiul negru are de 2 ori proprietățile antioxidante ale usturoiului convențional. Antioxidanții protejează celulele de boală și se crede că încetinesc procesul de îmbătrânire, în conformitate cu OrganicAuthority.com. Pentru că usturoiul negru este atât de puternic, nivelurile sporite de protecție al antioxidanților care dăunează radicalilor liberi fac din acesta un aliment ideal pentru zădărnicirea bolii cronice. Radicalii liberi deteriorează celulele care duc la boli de inimă, Alzheimer, probleme circulatorii, artrită reumatoidă și alte boli cronice.

Articol citit de 5913 persoane