Un ingredient eficient pentru tratarea durerilor articulare este Osteopastop, în componența căruia se regăsește condroitină, o substanță deosebită de importantă, ce are rolul de a preveni artitritele, artrozele și osteoartrozele.

O moleculă produsă în mod natural în organism, ce se regăsește în cartilajele osoase, în țesuturile pielii, în tendoane, în valvele cardiace, în cartilajele umane, aceasta are rolul de a le da țesuturilor conjunctive posibilitatea de a absoarbe lichidele și de a le reține întărind cartilajele și ajutându-le să se păstreze sănătoase. De asemenea, substanțelele antiinflamatoare nesteoroidiene tratează maladiile articulare și, mai mult de atât, protejează articulațiile osoase. De asemenea, această substanță încetinește procesul de deteriorare și chiar îl previne astfel că păstrează cartilajele sănătoase. Printre beneficiile acestei substanțe se numără faptul că ameliorează durerile, lubrifiază țesuturile afectate, contribuie la regenerarea celulară și chiar participă la producerea cartilajelor.

Regăsită în cartilajele articulare, condroitina ajută la integrarea moleculelor de glicozaminoglicanilor și le conferă acestora protecție, astfel că împiedică ”atacul” enzimelor ce sunt responsabile de uzura și inflamarea articulațiilor și, în același timp, tratează durerile de genunchi și reduce volumul zonelor umflate, crescând astfel mobilitatea articulațiilor din ariile afectate.

Articol citit de 625 persoane