100 mg de pulpă morcov prevede:

  • 11,7 mg de fier

  • 293.8 mg de fosfor

  • 291.2 mg de calciu

  • 32g de fibre insolubile și 13g de fibre solubile

  • 6,2 g de proteine


Pulpa de morcov are de asemenea activitate antioxidantă ridicată datorită compușilor polifenolici și a altor componente fitochimice.

Morcovi obține culoarea lor din antioxidanti numiti carotenoide. Unul dintre aceste carotenoide este beta-carotenul, un precursor activ de vitamina A, care este responsabil pentru multe dintre beneficii pe care le cunoaștem astăzi. Multe studii au aratat ca beta-carotenul este esențial pentru îmbunătățirea imunității în organism, protejarea pielii și a sănătății ochilor și lupta împotriva radicalilor liberi, care pot provoca diferite forme de boli cronice cum ar fi cancerul si bolile de inima.

Morcovii au o nutriție valoroasa și puteți obține o doză concentrată de puterea lor de vindecare prin suc. De la echilibrarea zahărului din sânge, îmbunătățirea stării de sănătate, ameliorarea congestiei, combaterea inflamației și curatarea rinichilor, protejarea vederii, a functiei cerebrale si lupta impotriva leucemiei, beneficiile sucului de morcov poate ajuta la aproape fiecare parte a corpului tau.

Articol citit de 7033 persoane