100 mg de pulpă morcov prevede:
- 11,7 mg de fier
- 293.8 mg de fosfor
- 291.2 mg de calciu
- 32g de fibre insolubile și 13g de fibre solubile
- 6,2 g de proteine
Pulpa de morcov are de asemenea activitate antioxidantă ridicată datorită compușilor polifenolici și a altor componente fitochimice.
Morcovi obține culoarea lor din antioxidanti numiti carotenoide. Unul dintre aceste carotenoide este beta-carotenul, un precursor activ de vitamina A, care este responsabil pentru multe dintre beneficii pe care le cunoaștem astăzi. Multe studii au aratat ca beta-carotenul este esențial pentru îmbunătățirea imunității în organism, protejarea pielii și a sănătății ochilor și lupta împotriva radicalilor liberi, care pot provoca diferite forme de boli cronice cum ar fi cancerul si bolile de inima.
Morcovii au o nutriție valoroasa și puteți obține o doză concentrată de puterea lor de vindecare prin suc. De la echilibrarea zahărului din sânge, îmbunătățirea stării de sănătate, ameliorarea congestiei, combaterea inflamației și curatarea rinichilor, protejarea vederii, a functiei cerebrale si lupta impotriva leucemiei, beneficiile sucului de morcov poate ajuta la aproape fiecare parte a corpului tau.
Articol citit de 7033 persoane
Acest articol nu are comentarii!