Un simbol lung de longevitate în Asia, datorită proprietăților lor de promovare a sănătății, ciupercile Shiitake au fost folosite de chinezi ca medicament de mai mult de 6.000 de ani. Oamenii nu iau de obicei în considerare ciupercile ca parte din masa lor pentru conținutul lor nutritiv. Cu toate acestea, ciupercile Shiitake sunt bogate in vitamine B: ele au un conținut excelent de acid pantotenic, sunt o foarte bună sursă de vitamina B2 și de vitamina B6, niacină, colină și acid folic. În plus, ele sunt concentrate in minerale, fiind o sursă excelentă de seleniu și cupru, o foarte bună sursă de zinc și o sursă bună de mangan. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina D (sub forma D2) și fibre dietetice. Ele oferă, de asemenea, o mare varietate de fitonutrienți unici. Pentru a maximiza aroma lor și pentru păstrarea substanțelor nutritive, este important să nu le încălziți excesiv.

Articol citit de 6255 persoane