Ghimbirul este o plantă cu frunze, tulpini și flori verzi-gălbui. Ca si condiment, ghimbirul provine din rădăcinile plantei. Ghimbirul este nativ în părți mai calde ale Asiei, cum ar fi China, Japonia, și India, dar acum este cultivat în unele părți din America de Sud și Africa. De asemenea, este acum cultivat în Orientul Mijlociu pentru a-l utiliza ca medicament și aliment.

Ghimbirul este frecvent utilizat pentru a trata diferite tipuri de "probleme de stomac", inclusiv rău de mișcare, colici, stomac deranjat, gaze, diaree, sindrom de colon iritabil (IBS), greață cauzate de tratamentul cancerului, greata cauzate de HIV / SIDA de tratament, greață și vărsături după o intervenție chirurgicală, precum și pierderea apetitului.

Alte utilizări includ ameliorarea durerii de artrita reumatoida (RA), osteoartrita, dureri menstruale, infecții ale tractului respirator superior, tuse, probleme respiratorii, dureri de cap, migrena, bronsita si diabetul. Ghimbirul este, de asemenea, uneori, folosit pentru dureri în piept, dureri lombare și dureri de stomac, intreruperea tratamentului dupa utilizarea de medicamente numite inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (SSRI), anorexie, pentru a stimula laptele matern, ca un diuretic și pentru a crește transpirația. Este, de asemenea, utilizat pentru a trata holera, sângerare, diaree cu sange bacteriena, chelie, malarie, testicule inflamate, mușcături de șarpe otrăvitoare și durerile de dinți.

Unii oameni toarnă sucul proaspat pe pielea lor de a trata arsurile. Uleiul obținut din ghimbir este uneori aplicat pe piele pentru a calma durerea. Extractul de ghimbir este, de asemenea, aplicat pe piele pentru a preveni intepaturile de insecte.

În alimente și băuturi, ghimbir este folosit ca agent aromatizant. În industria prelucrătoare, ghimbirul este folosit ca parfum în săpunuri și cosmetice. Una dintre substantele chimice din ghimbir este de asemenea folosit ca ingredient în laxative, anti-gaze și medicamente antiacide.

Ghimbirul conține substanțe chimice care pot reduce greata si inflamatia. Cercetatorii cred ca produsele chimice lucreaza in principal in stomac si intestine, dar ele pot, de asemenea, sa lucreze in creier si sistemul nervos pentru a controla greața.

Articol citit de 6686 persoane